Go Ahead strikt Deens jeugdinternational: 'Kan nodige creativiteit brengen'

Go Ahead strikt Deens jeugdinternational: 'Kan nodige creativiteit brengen'

27 januari - 16:28
4

Go Ahead Eagles krijgt per direct de beschikking over Søren Tengstedt. De 23-jarige aanvaller komt over van Silkeborg IF en tekent een contract tot medio 2027, met de optie voor een extra jaar. Dat melden de Deventenaren zaterdag.

Naar verluidt betaalt Go Ahead enkele tonnen voor Tengstedt, die een aflopend contract had. De enkelvoudig international van Jong Denemarken is een spits, die ook op de flanken uit de voeten kan. Voor de nummer zes van Denemarken kwam hij dit seizoen in alle competitiewedstrijden in actie. In zeventien optredens scoorde hij vier keer.

Technisch manager Paul Bosvelt is blij met de eerste winterse versterking van Go Ahead. "Søren is een linksbenige aanvaller die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij is een voetballer die goed in staat is om tussen de linies te spelen. Bovendien kan hij vanuit de combinatie de nodige creativiteit brengen."

Na Victor Edvardsen, Willum Willumsson, Oliver Edvardsen en landgenoot Jakob Breum is Tengstedt de vijfde Scandinaviër in de selectie van René Hake. "Een prettige bijkomstigheid", stelt hij. "Het feit dat Go Ahead Eagles al een aantal Scandinavische spelers in de selectie heeft, maakt het voor mij gemakkelijker om snel onderdeel van het team te zijn."