Goal Hamer is niet genoeg: Brighton gaat verder in FA Cup

27 januari - 18:08
2

Brighton heeft ten koste van Sheffield United de achtste finale van de FA Cup bereikt. Ondanks een goal van Gustavo Hamer bleek de thuisploeg niet opgewassen tegen de dadendrang van João Pedro, die drie keer scoorde: 2-5.

Bij Brighton stonden Bart Verbruggen en Jan Paul van Hecke in de basis, terwijl Hamer van de partij was bij de thuisploeg. De Premier League-hekkensluiter moest al snel in de achtervolging door een schitterende uithaal van Facundo Buonanotte. Vanaf de penaltystip tekende vervolgens Pedro voor zijn eerste van de middag.

Brighton had de zaakjes zodoende goed op orde, maar Hamer bracht de spanning terug. De Nederlandse middenvelder verschalkte Verbruggen in de rebound. William Osula kopte diep in de blessuretijd van de eerste helft zelfs de 2-2 binnen.

Een spannend tweede bedrijf leek in de maak, maar daar had Brighton geen zin in. Pedro verzilverde al snel zijn tweede strafschop en op aangeven van Van Hecke tekende hij ook voor de 2-4. Het slotakkoord kwam op naam van Danny Welbeck.