Hercules dreigt succescoach kwijt te raken: 'Ik verwacht deze week een aanbieding'

Hercules dreigt succescoach kwijt te raken: 'Ik verwacht deze week een aanbieding'

29 januari - 14:15 Laatste update: 14:23
3

Het succes van USV Hercules in de beker legt René van der Kooij geen windeieren. De 53-jarige oefenmeester is de voornaamste kandidaat om trainer te worden van tweededivisionist Rijnsburgse Boys.

Van der Kooij is al tien jaar werkzaam bij Hercules. Eerst als technisch manager en sinds 2020 als hoofdtrainer. Zijn werkzaamheden als technisch manager combineerde Van der Kooij met het hoofdtrainerschap bij SCH'44 uit Harmelen en SO Soest. Deze winter verlengde Van der Kooij zijn contract bij Hercules tot medio 2025, al kan hij mogelijk een beroep doen op positieverbetering om toch de stap naar Rijnsburgse Boys te maken. 

Bestuurslid Camiel Selker van Hercules hint in gesprek met RTV Utrecht ieder geval op zo'n situatie. "Daar gaan we met René over praten zodra er een concreet aanbod ligt. Dat is nog niet het geval, dus wij wachten af. We gaan er vooralsnog vanuit dat hij trainer blijft bij ons. Mocht dat anders worden, dan gaan we in gesprek. Van der Kooij zelf bevestigt overigens dat hij een 'goed' gesprek heeft gevoerd met Rijnsburgse Boys en klinkt een stuk optimistischer. "Ik verwacht deze week een aanbieding."

Met derdedivisionist Hercules kwam Van der Kooij na het uitschakelen van Ajax (3-2) tot de achtste finales van de KNVB Beker. Daarin werd na 120 minuten met 3-4 verloren van Cambuur.