'Asensio kan PSG na halfjaar verlaten voor Bundesliga-avontuur'

'Asensio kan PSG na halfjaar verlaten voor Bundesliga-avontuur'

30 januari - 07:05
27

Bayer Leverkusen wil zich deze maand nog versterken met Marco Asensio. De koploper van de Bundesliga oriënteert momenteel of een transfer van de 28-jarige aanvaller mogelijk is, meldt de Duitse tak van Sky.

Asensio verliet afgelopen zomer na acht seizoenen Real Madrid voor een avontuur bij Paris Saint-Germain. In Parijs blijft zijn bijdrage tot op heden beperkt. In competitieverband kwam Asensio tot zeven optredens, terwijl hij mede door een voetblessure in de Champions League slechts zestien minuten speelde. Leverkusen wil hem uit zijn lijden verlossen, klinkt het.

De betrokken partijen hebben naar verluidt al met elkaar gesproken. Uitkomst is dat een transfer moeilijk te realiseren is, maar niet onmogelijk. Asensio zou PSG mogen verlaten als er een opvolger gevonden is. De Spanjaard met Nederlandse roots ligt nog tot de zomer van 2026 vast bij PSG. Zijn marktwaarde wordt getaxeerd op twintig miljoen euro.

Met Asensio wil Leverkusen voor het eerst in de clubhistorie kampioen van Duitsland worden. Momenteel bedraagt de voorsprong op nummer twee Bayern München twee punten.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!