'Ajax bereikt akkoord, raad van commissarissen houdt transfer vooralsnog tegen'

'Ajax bereikt akkoord, raad van commissarissen houdt transfer vooralsnog tegen'

31 januari - 10:08 Laatste update: 10:24
131

Julian Rijkhoff staat in de startblokken om bij Ajax te tekenen, meldt De Telegraaf. De Amsterdammers hebben op hoofdlijnen een akkoord bereikt met de spits van Borussia Dortmund, maar de raad van commissarissen stribbelt vooralsnog tegen.

Ajax en Rijkhoff bereikten woensdagochtend overeenstemming over een contract voor 4,5 jaar, tot medio 2028. Dortmund ontvangt naar verluidt iets meer dan anderhalf miljoen, een bonusconstructie en doorverkooppercentage uit Amsterdam voor de tiener.

Toch is het nog geen done deal: de raad van commissarissen van Ajax steekt vooralsnog een stokje voor de deal. Eerst moeten er spelers verkocht worden, voordat de club inkomende transfers kan afronden. Die afspraak is gemaakt na de dure komst van Jordan Henderson en de aanstaande contractverbetering van Jorrel Hato.

Ajax heeft wel een flink aantal miljoenen in het verschiet: Jorge Sánchez (Cruz Azul), Francisco Conceição (definitief FC Porto) en Anass Salah-Eddine (Italiaanse club, vermoedelijk Torino) zouden voor Deadline Day allemaal nog een transfer kunnen maken.

Als dat niet gebeurt, moet Ajax hopen dat de raad van commissarissen, bestaande uit onder meer Michael van Praag en Danny Blind, een uitzondering maakt. Rijkhoff heeft overigens meer opties. Het is bekend dat FC Barcelona sluimerende interesse heeft.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!