Slaande Fledderus deed poging om beelden niet uit te zenden: 'Zielig mannetje'

Slaande Fledderus deed poging om beelden niet uit te zenden: 'Zielig mannetje'

31 januari - 14:18
82

Mark-Jan Fledderus heeft nog geprobeerd om de beelden van zijn veelbesproken klap niet uit te laten zenden. De technisch manager van de Eredivisie CV beleefde een even kortstondige als spraakmakende rentree als amateurvoetballer.

Fledderus maakte afgelopen weekend zijn debuut voor de Groningse vierdeklasser HSC. Hij gaf tijdens het duel met ODV echter een klap aan zijn tegenstander. De beelden gingen al snel rond op social media, mede doordat RTV Noord-verslaggever Stefan Bleeker aanwezig was. "Ik was daar om de terugkeer van Fledderus vast te leggen", zegt hij in De Koffiecorner, de podcast van de omroep. "Om te laten zien wat daar gebeurt. Als hij een wereldgoal maakt, laten we dat ook zien. Waarom zijn we daar? Omdat we zijn uitgenodigd en omdat we een leuke reportage willen maken."

Bleeker kreeg toestemming om in de kleedkamer te filmen en volgde Fledderus de hele wedstrijd. "Je probeert daar iets leuks en positiefs van te maken, maar als journalist zou ik totaal ongeloofwaardig zijn als ik dat niet zou uitzenden." De voormalig technisch directeur van FC Groningen was daar niet blij mee en probeerde er een stokje voor te steken. "Hij was nogal verbolgen dat ik die beelden ging uitzenden", aldus Bleeker. "Zielig mannetje, dit en dat. Dat zei hij tegen mij."

Voormalig Groningen-directeur Hans Nijland verleidde Fledderus tot een terugkeer, aangezien hij nu voorzitter is van HSC. "Nijland verzocht om de nadruk niet op die klap te leggen", vertelt Bleeker. "Maar hij weet ook wel hoe het werkt. Fledderus was helemaal verbolgen." De technisch manager van de Eredivisie CV betuigde wel spijt voor zijn actie. "Hij bood zijn excuses aan en gaf aan dat hem dat niet had mogen overkomen, maar een dag later hadden we weer contact en riep hij allemaal gekke dingen."

"Hij appte met het verzoek of ik die beelden niet wilde uitzenden, maar zo werkt het niet. Ik heb hem toen gebeld om dat uit te leggen. Nou, dat was niet het meest gezellige gesprek. Het zegt mij wel wat over hoe hij in elkaar zit", besluit Bleeker.