'Ajax zette lijntjes uit voor linksback, de bal kan nog gaan rollen'

'Ajax zette lijntjes uit voor linksback, de bal kan nog gaan rollen'

1 februari - 16:54
77

Ajax lijkt - naast de komst van Julian Rijkhoff - het kruit droog te houden in de laatste uren van de transfermarkt, maar het wordt niet helemaal uitgesloten dat daar nog verandering in komt. Volgens Voetbal International gooiden de Amsterdammers de afgelopen periode al enkele lijntjes uit voor een linksback.

"Ajax heeft natuurlijk wel wat lijntjes uitgezet, met name voor de linksbackpositie. Daar houden ze de ogen open voor de buitenkansjes", zegt clubwatcher Lentin Goodijk. "Maar ze gaan geen onverantwoorde risico’s nemen en geen enorme salarissen of transfersommen betalen. De bal kan gaan rollen en er kan iemand beschikbaar komen, maar ik ga er niet vanuit dat er nog heel veel gaat gebeuren in Amsterdam."

Julian Rijkhoff zal nog wel naar Amsterdam komen. De negentienjarige spits zal zijn wedstrijden aanvankelijk voor Jong Ajax gaan spelen. Komende zomer kan zijn perspectief veranderen. "Richting de zomer is het geen verrassing dat er veel interesse is voor Brobbey. Vanuit meerdere topcompetities staat hij op heel veel lijstjes. Als hij zo doorgaat en hij gaat het EK spelen, dan kun je je goed voorstellen dat er in de zomer clubs gaan aankloppen. Dan is het lekker om met Rijkhoff al een talentvolle spits achter de hand te hebben."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!