Opmerkelijke wending in trainerscarrière: Stam terug naar jeugdliefde DOS Kampen

Opmerkelijke wending in trainerscarrière: Stam terug naar jeugdliefde DOS Kampen

2 februari - 10:50 Laatste update: 10:54
41

Jaap Stam vervolgt zijn trainerscarrière vanaf volgend seizoen bij de club waar het voor hem als speler allemaal begon: DOS Kampen. Dat maakt de amateurclub vrijdagochtend bekend. De voormalig topverdediger laat weten erg blij met te zijn met de terugkeer op het bekende terrein. 

Stam, een geboren Kampenaar, speelde tot zijn twintigste bij DOS. De laatbloeier maakte in 1992 de overstap naar PEC Zwolle, waarna zijn loopbaan hem langs onder meer PSV, Manchester United, Lazio, AC Milan en Ajax voer. Daar stopte hij in 2007 als voetballer. Tevens speelde hij 67 interlands voor het Nederlands elftal. 

Na zijn actieve loopbaan was Stam trainer van diverse clubs. Na Jong Ajax stond hij voor de groep bij Reading, PEC, Feyenoord en FC Cincinnati. Stam kreeg na dat Amerikaanse avontuur meerdere aanbiedingen om weer aan de slag te gaan in het betaald voetbal, maar kiest dus voor de middenmoter uit de 2e klasse H. 

"Ik vind het fantastisch om terug te keren bij de club waar ik ooit begonnen ben", aldus Stam op de clubsite van DOS. "Afgelopen jaar heb ik op de achtergrond al geholpen met het opzetten van de jeugdopleiding en toen kwam het verzoek of ik een grotere rol wilde bekleden als hoofdtrainer. Ik kijk er naar uit om mijn oude club verder te helpen in het ontwikkelen van de jeugd en het eerste elftal. Dat is ook de reden dat ik deze uitdaging aanga. DOS is de enige amateurvereniging waar ik ja tegen zeg."