'We trainen daar heel vaak op bij Ajax, we weten dat het beter moet'

'We trainen daar heel vaak op bij Ajax, we weten dat het beter moet'

2 februari - 12:59
64

Devyne Rensch hoopt dat Ajax zaterdag de eerste Eredivisieploeg is die dit seizoen van PSV weet te winnen. Om dat te bereiken, moeten de Amsterdammers volgens Rensch eerst echt beter gaan verdedigen. 

"Ajax staat bekend om mooi voetbal. Voetbal vooruit. Maar vooruit voetballen gaat ook om de restverdediging", vertelt Rensch aan ESPN. "We trainen daar heel vaak op, we weten dat het beter moet." Volgens de verdediger gaat het om kleine details. "We moeten de bal willen afpakken, echt verdedigen. Dat moet beter."

Tegen PSV krijgt Ajax te maken met de meestscorende ploeg uit Nederland. In negentien wedstrijden scoorden de Eindhovenaren al 62 keer. "We weten dat PSV een goede ploeg is. Ze geven veel voorzetten en Luuk de Jong is heel sterk in de lucht. Het is een lastig potje", voorspelt Rensch, die zich geen zorgen maakt over het voetballende aspect van Ajax. "We hebben vele individuele kwaliteiten die het verschil kunnen maken. Het belangrijkste is dat we verdedigend goed staan als team en geen kansen weggeven."

Wellicht dat winteraanwinst Jordan Henderson daarbij kan helpen. Rensch is in ieder geval erg lovend over 'echte kerel' Henderson. "Hij is een jongen die heel erg aanwezig is, op een goede manier. Hij helpt ons binnen en buiten het veld. Hij is heel ervaren, dat hebben we echt nodig."

Ajax - PSV begint zaterdag om 20.00 uur. Ajax kan tegen PSV mogelijk weer beschikken over Josip Sutalo en Steven Bergwijn. Het duo trainde donderdag weer volledig mee.