Excelsior loopt nog geen 24 uur na Driouech-soap tegen pijnlijke nederlaag aan

2 februari - 21:53
52

Excelsior heeft een dag na de transfersoap rondom Couhaib Driouech een vervelende nederlaag geleden. Op bezoek bij Almere City verloren de Kralingers met 2-1, waardoor de gevarenzone weer iets beter in zicht komt. Driouech stond negentig minuten op het veld.

Feyenoord en vooral PSV waren op Deadline Day in de markt voor Driouech. De aanvaller was zelfs al in Eindhoven, maar een transfer ketste af. Desondanks stond Driouech nog geen dag later gewoon weer op het veld bij Excelsior, dat een belangrijke wedstrijd tegen Almere City speelde. Trainer Marinus Dijkhuizen liet de Marokkaanse buitenspeler vanaf de aftrap beginnen.

Almere City begon sterk aan de wedstrijd, maar toch was Excelsior de ploeg die na iets meer dan 25 minuten spelen aan de leiding ging. Aangever Siebe Horemans en doelpuntenmaker Troy Parrott profiteerden van onhandig balverlies van Peer Koopmeiners. Diezelfde Koopmeiners was ook betrokken bij de gelijkmaker, die vlak voor rust viel: Stije Resink kopte raak uit een vrije trap van de middenvelder.

Daardoor stond het bij rust 1-1. In de tweede helft bleef Almere wat sterker en dat leverde ook de winnende treffer op. Ritmeester van de Kamp dacht de treffer te maken, maar de goal gaat de boeken in als een eigen doelpunt van Casper Widell: via hem ging de poging van Van de Kamp raak.

Almere wist de voorsprong daarna vast te houden, waardoor het drie punten pakt. De ploeg van Alex Pastoor klimt nu in ieder geval voor even naar de elfde plaats op de ranglijst. Excelsior staat nu dertiende, met zes punten boven de gevarenzone.