Vond plan van Ajax voor Overmars heel verstandig, hadden geduld moeten hebben

"Vond plan van Ajax voor Overmars heel verstandig, hadden geduld moeten hebben"

2 februari - 22:32 Laatste update: 22:55
78

Johan Derksen begrijpt waarom Ajax tot tweemaal toe heeft gepoogd Marc Overmars terug te halen naar de club. Volgens de oud-voetballer en analist had de Amsterdamse club voet bij stuk moeten houden en langer geduld moeten tonen. 

Derksen reageert in de uitzending van Vandaag Inside op de reconstructie van de NOS, waarin duidelijk werd dat Ajax twee keer Overmars vroeg terug te keren bij de club. "Ik vind het heel groot nieuws en heel verstandig van Ajax. Ze hadden even geduld moeten hebben met Overmars. Het gaat puur om geld, want het is een beursgenoteerd bedrijf", aldus de analist.

Collega-analist René van der Gijp is het oneens met Derksen en schaart zich bij Hans Kraay Jr., die zich eerder op vrijdagavond al uitsprak over de kwestie. "Hij moet het niet meer doen", aldus Gijp, die het vroegere succes van Overmars bij Ajax ook bij het materiaal legt. "Hij had De Ligt, De Jong en Van de Beek en haalde Blind, Ziyech, Tadic en Haller. Natuurlijk heeft Ten Hag het prima gedaan, maar ze hadden ook echt een prima elftal. Wat hij bij Ajax heeft gedaan, moet hij koesteren en hij moet nu verder."