Koeman overlegt met Engelse coach Southgate over Oranje: 'Vond hij ongelofelijk'

Koeman overlegt met Engelse coach Southgate over Oranje: 'Vond hij ongelofelijk'

4 februari - 14:50 Laatste update: 14:54
33

Ronald Koeman is ook van mening dat Oranje in een luxepositie zit als het gaat om centrale verdedigers. Volgens hem is het lastig om zo veel goede spelers daar te hebben en dan mensen te moeten teleurstellen. Zaterdag sprak Koeman ook met Gareth Southgate over deze kwestie.

"Op een aantal posities is heel veel concurrentie ja", geeft Koeman toe in Goedemorgen Eredivisie. "Je hebt als trainer natuurlijk een plaatje in je hoofd van wat je groep is. Daar had ik het ook met Gareth Southgate nog over gisteren, als je kijkt hoe veel goede verdedigers wij in Nederland hebben. Dat is echt ongelofelijk. Daar zijn wel hele moeilijke keuzes in te maken."

In de laatste wedstrijd van Oranje tegen Gibraltar, koos Koeman voor Virgil van Dijk (Liverpool) en Stefan de Vrij (Internazionale) in het centrum. Verder kunnen daar ook Matthijs de Ligt (Bayern München), Sven Botman (Newcastle United), Nathan Aké (Manchester City), Jurriën Timber (Arsenal), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Jorrel Hato (Ajax) en Lutsharel Geertruida (Feyenoord) spelen.

Qua systeem wil Koeman ook nog geen beloftes doen. Een 5-3-2-opstelling krijgt in Nederland wel eens kritiek, maar is volgens de bondscoach wel een mogelijkheid. "5-3-2 en 4-3-3 kan beide. Ik pin me er niet op vast dat het vier of drie of vijf moet zijn. In het hedendaagse voetbal wordt geëist dat je meerdere systemen kan spelen. Het systeem dat we spelen kan best wijzigen van de ene naar de andere wedstrijd toe."