Napoli schrijft sterkhouder niet in voor Champions League na contractweigering

Napoli schrijft sterkhouder niet in voor Champions League na contractweigering

4 februari - 17:14 Laatste update: 5 februari - 18:05
16

Piotr Zielinski is niet opgenomen in de selectie van Napoli voor de knock-outfase van de Champions League. Dit besluit komt van Napoli-president Aurelio De Laurentiis, nadat de Poolse middenvelder weigerde zijn contract te verlengen en al een mondeling akkoord bereikte met Inter.

 "In de Champions League mag je minder spelers inschrijven dan in de Serie A. Als ik kijk naar volgend seizoen, moeten we bepalen wie we de kans gaan geven", vertelt De Laurentiis aan de Italiaanse krant Il Mattino. "Ik heb gelezen dat sommigen zeiden dat dit wraak was, maar dat is absoluut niet het geval." Het feit dat Zielinski nu buiten de selectie valt, zal gevolgen kunnen hebben voor Napoli. Gezien zijn waardevolle bijdrage aan het succes van het team tijdens de groepsfase van het toernooi.
 
Zielinski's afwezigheid tijdens de komende confrontaties in de Champions League, in ieder geval tijdens de achtste finale tegen FC Barcelona, zullen een uitdaging vormen voor Napoli. Desondanks zal De Laurentiis moeten beslissen wie hij de kans wil geven om Napoli te vertegenwoordigen in het prestigieuze toernooi.
 
Zielinski kwam in 2016 voor zestien miljoen euro over van Udinese. Hiervoor speelde hij voor Lubin in Polen en werd hij door Udinese uitgeleend aan FC Empoli. De middenvelder kwam al 355 keer in actie voor Napoli.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!