'Brobbey ging als een beest tekeer tijdens Ajax - PSV, Luuk de Jong geniaal'

'Brobbey ging als een beest tekeer tijdens Ajax - PSV, Luuk de Jong geniaal'

5 februari - 08:55
125

Spitsen Brian Brobbey en Luuk de Jong maakten zaterdag de meeste indruk tijdens de Eredivisie-topper tussen Ajax en PSV. De Telegraaf-rapporteur Peter Hoekstra steekt de loftrompet over het duo.

Hoekstra kiest Brobbey als zijn speler van de week. "Die ging als een beest tekeer tegen PSV", oordeelt de voormalig linksbuiten in de ochtendkrant. "Natuurlijk valt er wat te zeggen over die aanname bij die eerste goal bijvoorbeeld, maar hij doet daarna wél de juiste dingen en hield het overzicht. Hij lijkt me zó moeilijk om tegen te voetballen. Mooi om dat ook in een topduel te zien."

Ook De Jong maakte een uitstekende indruk. "Ik vond Luuk de Jong bij PSV geniaal, eigenlijk", stelt Hoekstra. "Hoe hij die goal maakte en daarna weer die bal op de lat kopt: iedereen weet dat hij goed kan koppen, maar ze kunnen er niks tegen doen. Dat vind ik wel mooi. Hij heeft zoveel vernuft en slimheid, waardoor dat bijna niet te verdedigen is. Dat kwam in een topwedstrijd toch ook weer boven."

Met Jordan Teze, Jorrel Hato én Jordan Henderson veroveren nog drie spelers die in actie kwamen in de Johan Cruijff Arena een plekje in het elftal van de week. Vooral Hato ontvangt complimenten. "Hato vind ik echt een monster. Als je kijkt hoe hij met zeventien jaar zijn mannetje staat, ballen inspeelt en indribbelt... Hij zal op zijn leeftijd nog wel eens een keer mis zitten, in de duels met De Jong bijvoorbeeld, maar hij heeft echt grote kwaliteiten", zegt Hoekstra.