Twee Nederlanders strijden om titel 'meest talentvolle Bundesliga-speler'

Twee Nederlanders strijden om titel 'meest talentvolle Bundesliga-speler'

5 februari - 19:34 Laatste update: 19:40
8

Xavi Simons en Ian Maatsen zijn beiden genomineerd voor de prijs Talent van de Maand in de Bundesliga over de maand januari. Simons won deze prestigieuze prijs vorige maand nog, nu krijgt hij concurrentie van een landgenoot.

De aanvallende middenvelder van RB Leipzig werd in december bekroond tot Rookie of the Month. Die prijs had hij te danken aan zijn geweldige spel in de Bundesliga. Vóór Simons was het Victor Boniface van Bayer Leverkusen die de prijs vier keer op rij had gewonnen. Simons kan de prijs nu voor de tweede keer op rij winnen, maar moet afrekenen met stevige concurrentie.

Winteraanwinst Maatsen is uitstekend begonnen bij Borussia Dortmund. De linkervleugelverdediger kwam in januari op huurbasis over van Chelsea en heeft zich vanaf het eerste moment laten zien. In zijn tweede wedstrijd was hij al goed voor zijn eerste assist. Maatsen werd als speler van Chelsea al opgeroepen voor Oranje, maar speelt zich de laatste wedstrijden helemaal in de kijker van bondscoach Ronald Koeman.

Maximilian Beier is de derde kandidaat voor de prijs. De 21-jarige aanvaller van Hoffenheim was dit seizoen al acht keer trefzeker. In januari was hij goed voor één doelpunt en één assist.