'Vechten tegen degradatie zal een goede ervaring zijn, ik loop er niet voor weg'

'Vechten tegen degradatie zal een goede ervaring zijn, ik loop er niet voor weg'

6 februari - 20:14
51

Mexx Meerdink heeft er bewust voor gekozen om met Vitesse tegen degradatie te vechten. De spits kreeg onder andere van Vangelis Pavlidis het advies om de stap naar Arnhem te maken. Meerdink is ook vastberaden om Vitesse in de Eredivisie te houden.

Meerdink is eigendom van AZ, maar maakt het seizoen op huurbasis af bij Vitesse. "Vechten tegen degradatie zal een goede ervaring zijn", zegt hij tegen Voetbal International. "Ik loop er niet voor weg, ik heb deze keuze bewust gemaakt. Ik had voldoende mogelijkheden, die kon ik op twee handen nauwelijks tellen. AZ wilde dat ik ergens in de Eredivisie ging spelen."

"Minuten maken was belangrijk. Dat kan hier. De club en de spelersgroep maken een goede indruk op me. Ik zie het wel zitten. Ja, het gaat sportief niet goed hier, maar we hebben een groep die hier uit kan komen. Wat is nu een betere leerschool voor mij dan dit?", vervolgt Meerdink, die uiteindelijk de eerste spits van AZ wil worden. "Maar eerst Vitesse erin houden, dat is het allerbelangrijkste, ik wil volgend seizoen met AZ tegen Vitesse spelen."

In Alkmaar had Meerdink weinig uitzicht op speelminuten, omdat hij Pavlidis voor zich moest dulden. "Echt een fenomeen", zegt de twintigjarige spits over zijn concullega. "Ik heb veel met hem gesproken, ook over deze stap. Hij raadde het me ook aan. Altijd doen, word je alleen maar beter van, zei hij."