Chelsea ziet plots het licht en maakt met wereldgoal gehakt van Aston Villa

7 februari - 22:52
9

Chelsea heeft woensdagavond het licht gezien in het FA Cup-duel met Aston Villa. De ploeg van Mauricio Pochettino stuntelt al weken, maar in Birmingham pakte het team een overtuigende 3-1 zege. Miljoenenaankoop Enzo Fernández liet ook zijn klasse zien met een grandioze vrije trap.

Chelsea is wederom bezig aan kwakkelende weken. De Londenaren gingen achtereenvolgens onderuit tegen Wolverhampton Wanderers (4-2) en Liverpool (4-1). De spelers en staf werden daarna bestookt met negatieve berichten vanuit de achterban. Het was dus zaak om in de FA Cup wel indruk te maken en dus begon Pochettino met een sterke basiself tegen Aston Villa, waaronder oud-PSV’er Noni Madueke.

De ploeg van Pochettino leek de peptalk voor de wedstrijd heel serieus genomen te hebben, want Chelsea schoot als een komeet uit de startblokken. Na twintig minuten stond de ploeg al op 2-0 voorsprong door Conor Gallagher en Nicolas Jackson. Aston Villa leek compleet verrast door het agressieve en doeltreffende begin van de bezoekers. De ploeg uit Birmingham bleef tot de rust zoeken naar een antwoord, maar dat kwam er niet.

Na de onderbreking werd het feestje zelfs nog mooier voor Chelsea en dan met name voor Fernández. In minuut 54 ging de Argentijnse miljoenenaankoop achter een vrije trap staan, die hij vanaf een meter of dertig prachtig de kruising indraaide. De zege van Chelsea kwam daarna niet meer in gevaar, ondanks een late treffer van Moussa Diaby. Daardoor zijn The Blues door naar de volgende ronde in de FA Cup. Aston Villa bleef verward en met lege handen achter in Birmingham.