Voorzichtigheid bij FC Twente: 'We bekijken per week of hij kan starten'

Voorzichtigheid bij FC Twente: 'We bekijken per week of hij kan starten'

9 februari - 15:20
16

Joseph Oosting heeft alvast verklapt dat Myron Boadu tegen Excelsior opnieuw vanaf de bank begint. De trainer van FC Twente kampt overigens met een luxeprobleem, want nagenoeg zijn hele selectie is fit. 

"Alleen Gijs Besselink is ziek, dus wat dat betreft doen we het goed", blikt Oosting vooruit in gesprek met RTV Oost. "Dat vind ik wel fijn, want een paar weken geleden had ik wat minder keus. Dit is wat we graag willen."

Oosting twijfelt voor het treffen met Excelsior nog over twee positities, waaronder de linkerflank. Daar lijken Michel Vlap en Naci Ünüvar de beste papieren te hebben. "Het heeft deels te maken met hoe we zelf willen voetballen, maar ook met hoe de tegenstander speelt en wat we daarvoor nodig hebben."

Over de spitspositie is Oosting in ieder geval duidelijk. De van AS Monaco gehuurde Boadu zal niet starten. "Hij moet stappen maken in zijn fysieke gesteldheid. Na een training moet hij nog wat extra dingen doen. We moeten heel erg voorzichtig zijn met hem en we bekijken het per week."

Het duel tussen Excelsior en FC Twente begint zaterdag om 18.45 uur. De Tukkers bezetten met 41 punten de derde plaatsin de Eredivisie, Excelsior staat veertiende met 21 punten.