Malen staat op bij Dortmund met dubbelslag, club lijkt klaar voor treffen met PSV

Malen staat op bij Dortmund met dubbelslag, club lijkt klaar voor treffen met PSV

9 februari - 22:33 Laatste update: 22:36
58

Borussia Dortmund is vrijdag niet de fout ingegaan tegen SC Freiburg. In het eigen Signal Iduna Park werd het 3-0 voor Die Schwarzgelben, mede door twee treffers van Donyell Malen

Bij Dortmund mochten Malen en Ian Maatsen, zoals de laatste weken, vanaf de aftrap starten. Malen zag collega-aanvaller Niclas Fullkrüg onlangs nog een hattrick maken en de Nederlander had zelf niet lang nodig om de score te openen: na een kwartier spelen schoot Malen onberispelijk raak. Dortmund domineerde in het restant van de eerste helft, maar wist de voorsprong voor het rustsignaal niet te verdubbelen.

Wedden

Meer odds

In de tweede helft wist Dortmund echter wel snel een treffer te maken. Malen werd weggestuurd door Fullkrüg en schoot beheerst binnen, waarmee de negende goal van de Nederlander een feit werd. In de slotfase zette Fullkrüg de kers op de taart door voor de 3-0 te zorgen, op aangeven van Maatsen. De Nederlandse back bediende de aanvaller met een perfecte voorzet.

Maatsen werd na zijn assist gewisseld. Jadon Sancho kwam in de slotfase nog op het veld voor Marco Reus. De Engelsman kreeg twee goede kansen om nog voor een laatste treffer te zorgen, maar de vleugelspeler liet het na te scoren. Door de overwinning staat Dortmund tijdelijk gelijk op punten met nummer drie VfB Stuttgart. Freiburg blijft op plek zeven steken en kan dit weekend worden ingehaald door Hoffenheim en Werder Bremen. 

PSV treft Dortmund in de achtste finales van de Champions League. Het tweeluik wordt op 20 februari in Eindhoven en op 13 maart in Duitsland afgewerkt.