Upamecano de schlemiel bij nederlaag Bayern, Mbappé neemt PSG bij de hand

14 februari - 22:54 Laatste update: 23:05
33

Na de harde nederlaag in de Bundesliga-topper tegen Bayern Leverkusen balanceert Bayern München ook in de Champions League op de rand van de afgrond. Der Rekordmeister ging woensdag met 1-0 onderuit bij SS Lazio. Paris Saint-Germain won wel, aan de hand van Kylian Mbappé.

SS Lazio - Bayern München 1-0
Bayern München zit in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg van coach Thomas Tuchel dreigt voor het eerst in jaren naast de Bundesliga-titel te grijpen na de afstraffing tegen Leverkusen en ook in de Champions League dreigt uitschakeling door een nederlaag in het Stadio Olimpico.

Bij Bayern begon Matthijs de Ligt opnieuw op de bank, maar Noussair Mazraoui stond wel in de basis. De start beloofde nog veel goeds. Joshua Kimmich kreeg een vrije schietkans, maar mikte ruim naast. Na acht minuten was ook Harry Kane dichtbij, maar ook de Engelse spits had het vizier nog niet op scherp. In het vervolg had Bayern het lastig met het stugge Lazio, dat zelf gevaarlijk was uit een poging van Luis Alberto. Voor rust sneed Bayern nog één keer als een warm mes door de Romeinse boter, maar weer ontbrak het aan de afronding.

Na de pauze kreeg Gustav Isaksen al snel een grote kans doordat Upamecano liep te klungelen. De Deen stuitte echter op Manuel Neuer. Bayern had zelf nog altijd geen schot op doel gelost en de problemen werden na 67 minuten nog groter. De ongelukkige hoofdrolspeler Upamecano ging vol op het been van Isaksen staan en kreeg een rode kaart. Ciro Immobile benutte bovendien de penalty. In het vervolg kon Der Rekordmeister geen potten breken en ontsnapte het aan een ruimere achterstand. Door de nederlaag moet Bayern vol aan de bak in de return.

PSG - Real Sociedad 2-0
Paris Saint-Germain ligt op koers voor de kwartfinale van de Champions League. De Franse kampioen won thuis met 2-0 van Real Sociedad door goals van Kylian Mbappé en Bradley Barcola.

Mbappé kreeg na zes minuten de eerste grote kans, maar kreeg de bal oog-in-oog met doelman Alex Remiro niet in het doel. Daarna beten de bezoekers van zich af. Takefusa Kubo trof het zijnet, André Silva kopte net naast en Mikel Merino schoot van grote afstand hard op de lat. Die gemiste kansen braken de Basken na rust op. PSG voerde de druk steeds verder op en Mbappé werkte bij de tweede paal de 1-0 binnen. Bradley Barcola, die afgelopen zomer overkwam van Lyon, deelde de genadeklap uit.

PSG staat zodoende al met één been in de kwartfinale. De return is op 5 maart.