Perez weggeblazen: Dit móét een geweldige trainer zijn, chapeau hoor'

Perez weggeblazen: "Dit móét een geweldige trainer zijn, chapeau hoor'

15 februari - 23:34
26

Kjetil Knutsen heeft donderdagavond zijn visitekaartje afgegeven in de Johan Cruijff ArenA, constateert Kenneth Perez. De ESPN-analist is gigantisch onder de indruk van de Noorse trainer.

"Dit moet een geweldige trainer zijn, dit móét een geweldige trainer zijn", stamelt Perez bij Studio Europa, nadat Ajax is ontsnapt aan een nederlaag tegen FK Bodø/Glimt (2-2). "Deze winter is hij twee spelers kwijtgeraakt die goed waren voor 45 doelpunten (Faris Moumbagna en Amahl Pellegrino, red.), maar deze trainer heeft een structuur neergezet waarin het amper uitmaakt wie speelt."

De Deen ziet dat Bodø/Glimt, die tegen Ajax de eerste wedstrijd van 2024 speelde, onder leiding van Knutsen 'gewoon verder marcheert'. "Als je dit elftal met Bjørkan (geflopt bij Feyenoord, red.) en Evjen (niet geslaagd bij AZ, red.) zo kan laten marcheren, zonder een serieuze wedstrijd te hebben gespeeld in de laatste twee maanden... Chapeau hoor. Maar: Ajax kan net zo goed nog doorgaan volgende week."

Knutsen was in de zomer van 2023 in beeld om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Toenmalig technisch directeur Sven Mislintat sprak oriënterend met de oefenmeester.