Ajax-debutant wél euforisch: 'Ongelooflijk, ik moet dit even laten bezinken'

Ajax-debutant wél euforisch: 'Ongelooflijk, ik moet dit even laten bezinken'

16 februari - 10:58 Laatste update: 12:11
60

Julian Rijkhoff stapte als een van de weinigen met een euforisch gevoel van het veld na het Conference League-gelijkspel van Ajax tegen FK Bodø/Glimt (2-2). Na zijn debuut glimt de achttienjarige spits van trots.

Rijkhoff kwam op Deadline Day over van Borussia Dortmund, maakte maandagavond zijn eerste goals voor Jong Ajax en mocht donderdagavond invallen bij Ajax 1. Het moeizame optreden van de Amsterdammers doet niets af aan het goede humeur van de aanvaller.

"Ik ben superblij", lacht Rijkhoff bij Ajax TV. "Ongelooflijk, het is allemaal heel snel gegaan. Ik hoorde woensdag pas dat ik bij de selectie zat, zonder ervan uit te gaan dat ik mee zou doen. Ik ben blij dat de trainer (John van 't Schip, red.) mij het vertrouwen geeft. Ik heb wel even nodig om het allemaal te laten bezinken."

Rijkhoff probeerde het in de blessuretijd nog met een omhaal. "De bal kwam mijn kant op en ik dacht eigenlijk niet na. Volgens mij ging 'ie een paar meter over. Wie niet waagt, wie niet wint, zeggen ze dan. Het was ook iets te mooi geweest als die bal erin was gegaan."