Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip houdt systeem en wisselt in defensie

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip houdt systeem en wisselt in defensie

18 februari - 07:30 Laatste update: 07:30
96

John van 't Schip moet Ajax weer op de rit krijgen met een thuiswedstrijd tegen NEC. In de laatste duels werd er verloren van sc Heerenveen en heel nipt gelijk gespeeld tegen Bodø/Glimt, waardoor Ajax niet in een lekkere reeks zit. Toch lijkt Van ‘t Schip vast te blijven houden aan zijn 'nieuwe' systeem bij de Amsterdammers.

Op doel zal Van 't Schip weer kiezen voor de vaste sluitpost Diant Ramaj. Achterin lijkt er toch wat geschoven te worden. Jorrel Hato gaf meermaals aan dat hij het liefst centraal achterin speelt, terwijl Van 't Schip hem toch weer linksback zette tegen Bodø/Glimt. Tegen NEC lijkt Hato weer zijn zin te krijgen. De verwachting is dat hij centraal naast Josip Sutalo zal spelen en Devyne Rensch als linksback. Tristan Gooijer zal dan rechtsback zijn.

Als slot op de deur zullen Kenneth Taylor en Jordan Henderson voor de verdediging spelen. In de aanval lijkt Van 't Schip weer te gaan voor een systeem met twee verkapte spitsen. Steven Berghuis en Kristian Hlynsson zullen als aanvallende middenvelders uit de voeten komen, waarbij laatstgenoemde ook veel vanaf links komt. Op papier staat daar Chuba Akpom, maar die zal meer naar binnen komen om achter de diepste spits Brian Brobbey te spelen.

Vermoedelijke opstelling: Ramaj; Gooijer, Šutalo, Hato, Rensch; Henderson, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Akpom.