Nijland bracht bezoek aan Overmars: 'Hij was aangeslagen, verbitterd'

Nijland bracht bezoek aan Overmars: 'Hij was aangeslagen, verbitterd'

18 februari - 12:40
165

Hans Nijland heeft onlangs een bezoek gebracht aan Marc Overmars, en trof een aangeslagen man aan. Dat vertelt de oud-algemeen directeur van FC Groningen zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie. 

Nijland sprak Overmars kort na de uitspraak van de FIFA. De wereldvoetbalbond legde de voormalig technisch directeur van Ajax, tegenwoordig 'werkzaam' bij Royal Antwerp FC, een wereldwijde schorsing op. "Hij was aangeslagen, verbitterd. Logisch", aldus Nijland. "Hij heeft een enorme duw gehad. Het vertrek bij Ajax heeft hem ongelooflijk veel pijn gedaan. Hij weet heel goed dat hij fout zat, maar ik vind de schorsing van de FIFA die er overheen kwam, buitenproportioneel. Je zet hem helemaal schaakmat. Hij hoopte nog op uitstel via hoger beroep, maar dat heeft tot niets geleid."

Dat de FIFA de schorsing van Overmars overnam van de KNVB, waardoor hij zijn werk in België niet meer kan uitvoeren, vindt Nijland overdreven. "Hij is hard gestraft bij Ajax en in Nederland. Mijn persoonlijke mening is dat dit te ver gaat. Ieder mens verdient een tweede kans", vertelt Nijland. "Wat daar precies gebeurt is weet ik uiteraard ook niet, maar in de glorietijd van Ajax was hij dé architect. Dat vind ik nu bij Antwerp ook weer. Op een goed moment moet er ook een streep onder."