Serie over leven van Promes in de maak: 'Zijn verhaal fascineert ons enorm'

Serie over leven van Promes in de maak: 'Zijn verhaal fascineert ons enorm'

19 februari - 15:53 Laatste update: 16:00
113

Er gaat een miniserie gemaakt worden over de loopbaan en het leven van Quincy Promes. De opnames van Quincy: Leven als een baller, zoals de serie heet, staan gepland voor het begin van 2025.

Producent Horizon Film slaat de handen ineen met Lusus, dat onder meer betrokken was bij de docuserie over Feyenoord op Disney+. De partijen werken samen aan de serie over Promes. In Quincy: Leven als een baller wordt een 'gedramatiseerde versie' van het leven van Promes laten zien, zo communiceren de makers. Het fundament van de serie rust op grondig onderzoek en openbare bronnen over het leven van Promes. Die feiten worden gecombineerd met fictieve elementen.

De producenten willen laten zien hoe Promes als topvoetballer betrokken raakte bij criminele activiteiten. "Het verhaal van Quincy Promes fascineert ons enorm", zegt producent Jaap Schneider. "Het onderzoeken van de motivaties achter zijn acties en de invloed hiervan op zijn leven en carrière biedt een boeiende kijk op de dunne lijn tussen succes en verval."

Het verhaal rondom Promes is bekend: hij werd recent veroordeeld tot zes jaar cel voor drugsmokkel, terwijl hij eerder al een gevangenisstraf van anderhalf jaar kreeg voor zware mishandeling. De Oranje-international voetbalt echter in Rusland, bij Spartak Moskou. Daardoor is hij op dit moment ongrijpbaar voor justitie. Het is nog niet bekend wanneer de miniserie over Promes precies wordt gelanceerd.