Boulahrouz fileert Ajax-aankoop: 'Je hebt er helemaal niks aan'

Boulahrouz fileert Ajax-aankoop: 'Je hebt er helemaal niks aan'

20 februari - 09:50
82

Josip Šutalo heeft harde kritiek ontvangen van Khalid Boulahrouz. De oud-voetballer ziet de Kroaat wekelijks in de fout gaan en hij is van mening dat de verdediger voortaan op de bank moet starten bij Ajax wegens een gebrek aan kwaliteit.

De verdediging van Ajax komt ter sprake tijdens het Ziggo Sport-programma Rondo na het 2-2 gelijkspel tegen NEC. "Je hebt Šutalo, bijvoorbeeld. Die is dan voor twintig miljoen gehaald, maar staat te voetballen...", aldus Bouhlahrouz.

De voormalig verdediger vindt het 'ongelofelijk' dat Šutalo elke wedstrijd in de basis begint bij Ajax. "Ik zou hem er per direct uithalen en op de bank of tribune zetten, want je hebt er helemaal niks aan", legt Bouhlahrouz uit. "En dat gaat ten koste van zo'n Hato, want die moet dan linksback gaan spelen, wat hij ook niet prettig vindt."

Volgens de oud-voetballer is het voor Ajax beter om met Devyne Rensch en Jorrel Hato als centraal duo te gaan spelen. "Zij weten wel wat het Ajax-spelletje is", vertelt Bouhlahrouz. In de wedstrijd tegen NEC vormde Rensch samen met Šutalo het hart van de verdediging, terwijl Hato als linksachter speelde.