TOP Oss reageert op ophef rondom kaartverkoop: 'Jammer dat dit nodig is'

TOP Oss reageert op ophef rondom kaartverkoop: 'Jammer dat dit nodig is'

20 februari - 15:02
24

TOP Oss heeft tekst en uitleg gegeven na ophef over de regels rondom de kaartverkoop voor de derby tegen FC Den Bosch. De club kwam in het nieuws na een kaart waarop een scheiding tussen twee gebieden te zien was (zie Tweet onderaan de tekst), maar volgens algemeen directeur Bas van Rossum is dit al jaren het geval.

Tegenover De Gelderlander geeft Van Rossum aan dat de regels omtrent de kaartverkoop een stuk genuanceerder ligt. "Ik kreeg een appje van een vriend uit Den Dungen en die stuurde: 'Lekker dan, ik mag dus niet komen?' Nee, hij mag inderdaad niet komen, als hij de afgelopen seizoenen niet een of meerdere tickets heeft gekocht. Kom je uit Den Dungen, Schijndel of Nuland en heb je dat wél gedaan, dan kun jij de derby in het stadion bijwonen, want dan zien wij jou als TOP Oss-fan."

In een statement op X 'betreurt de club de commotie' rondom de kaartverkoop. Van Rossum begrijpt het onbegrip bij de supporters. "Je kunt roepen om versoepelingen, maar als supporters dat niet aankunnen dan zijn maatregelen nodig. En dan is deze echt nog wel te billijken, vind ik", legt de bestuurder uit. "Wij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid", benadrukt Van Rossum.

Daarnaast komt Van Rossum op voor de voetbalsupporter. "Je kunt jezelf wel weken vastlijmen aan de A12 zonder dat er direct wordt ingegrepen, maar als een voetbalfan dit zou doen dan was de politie waarschijnlijk veel eerder in actie gekomen", vertelt de directeur, die baalt van de gang van zaken. "Het is gewoon jammer dat dit soort maatregelen nodig zijn."