Klopp erkent schuld in vormdip Gakpo: 'Hij had moeite, dat was mijn fout'

Klopp erkent schuld in vormdip Gakpo: 'Hij had moeite, dat was mijn fout'

20 februari - 15:53 Laatste update: 21 februari - 09:09
24

Jürgen Klopp wijst zichzelf aan als schuldige voor het mindere seizoen dat Cody Gakpo draait. De Liverpool-aanvaller kwam begin 2023 naar Anfield, en gooide meteen hoge ogen. Deze jaargang is de klad er een beetje in gekomen. 

Klopp sprak de Engelse pers toe in aanloop naar het Premier League-duel van Liverpool met Luton Town. De Duitse manager gaf er een aantal medische updates, maar sprak er dus ook over Gakpo. "Zijn data is honderd procent goed, of zelfs beter. Maar hij had moeite op het middenveld, en dat was mijn fout", vertelt Klopp, die daarmee doelt op het feit dat hij dit seizoen nog wel eens wil schuiven met de Oranje-international. 

De twee hebben inmiddels met elkaar gezeten, vervolgt klopp. "We hebben erover gesproken. Kan hij op het middenveld spelen? Ja, maar het is niet zijn beste positie. Dat kan iets doen met je zelfvertrouwen. Op de lange termijn is het misschien goed geweest, maar op de korte termijn niet." Zorgen hoeft de voormalig PSV'er zich niet te maken. "Cody zal zelf niet zeggen dat dit het beste seizoen uit zijn leven is, maar we weten hoe goed hij is."