Bosz legt opvallende wijziging uit bij PSV: 'Met hem heb ik een extra wapen'

Bosz legt opvallende wijziging uit bij PSV: 'Met hem heb ik een extra wapen'

20 februari - 20:46
13

Peter Bosz heeft tekst en uitleg gegeven over zijn opvallende wijziging bij PSV, voor het duel met Borussia Dortmund. De oefenmeester stelt Jerdy Schouten op in de achterhoede, waardoor PSV met een aanvallend ingesteld middenveld speelt.

Tegen Dortmund speelt PSV met Joey Veerman, Ismael Saibari en Malik Tillman op het middenveld. Bij RTL geeft Bosz tekst en uitleg. "Ik wil kijken of wij voetballend het verschil kunnen maken. We zullen ruimte krijgen om te voetballen, dus dan heb ik met Schouten achterin een extra wapen. Tillman en Saibari zijn op het middenveld juist twee jongens die diepte kunnen brengen. Als iedereen alleen maar in de bal speelt, wordt het ook voorspelbaar."

Hoe moeilijk wordt het? Levensgevaarlijk in de counter. "Wij spelen in de Eredivisie ook op de helft van de tegenstander, dus we hebben zeven, acht maanden de tijd gehad om dit goed te trainen. Iedere ploeg wil tegen ons counteren, maar de counters van Dortmund zijn van een heel hoog niveau."

Bosz weet ook hoe PSV counters van Dortmund in de kiem kan smoren: hij wil dat zijn ploeg de bal behoudt. "In de eerste instantie willen we de bal niet verliezen: want iedere keer dat je drukzet, kost dat weer energie. Dat zal uiteraard gaan gebeuren en dan moet je goed staan."