Van der Vaart geeft Taylor apart advies: 'Uitfluiten moet je zien als compliment'

Van der Vaart geeft Taylor apart advies: 'Uitfluiten moet je zien als compliment'

22 februari - 14:19 Laatste update: 15:05
103

Rafael van der Vaart heeft het opgenomen voor Kenneth Taylor. De middenvelder wordt al enkele wedstrijden uitgefloten door het Ajax-publiek, maar de analist zegt dat hij er even doorheen moet en heeft geloof in hem. Van der Vaart vindt zelfs dat je het uitfluiten als compliment moet zien.

"Dit is treurig", vertelt Van der Vaart bij Rondo over het uitfluiten van Taylor. "Ik ben zelf ook heel vaak kritisch geweest op Taylor. Terecht of onterecht, want deze jongen heeft een hele hoop kwaliteit. Alleen hier moet je wel doorheen. Ik hoop ook dat hij hier doorheen komt, want hij heeft echt kwaliteit. Links, rechts en hij kan ook een doelpunt maken. Maar als jij het stadion binnenloopt en je weet dat je wordt uitgefloten bij elk foutje, dan word je heel klein."

Wedden

Meer odds

Van der Vaart spreekt uit ervaring en weet dan ook wat voor advies je Taylor moet geven. "Ik heb het zelf ook meegemaakt, dan kan je het meeste vertrouwen in jezelf hebben, maar alsnog ga je zo klein worden. Dat is een hele grote druk bij Ajax en daar moet hij even door. En daar gaat hij ook doorkomen."

Ook neemt Van der Vaart het de Ajax-fans niet kwalijk dat ze fluiten. Volgens de analist moet Taylor de reactie zelfs als een soort compliment zien, omdat de aanhang ook in hem gelooft. "Dan kunnen we allemaal zeggen dat het een schande is, maar het Ajax-publiek is teleurgesteld. Alleen spelers waar ze in geloven, maar die het niet laten zien, die worden uitgefloten. Je moet het bijna zien als compliment."