Perez: 'Statement Van 't Schip valt niet heel lekker in selectie Ajax'

Perez: 'Statement Van 't Schip valt niet heel lekker in selectie Ajax'

22 februari - 18:18
31

De forse kritiek van John van 't Schip op Ar'Jany Martha kan weleens averechts werken bij Ajax. ESPN-analisten Kenneth Perez, Kees Kwakman en Karim El Ahmadi denken dat de trainer met zijn actie geen indruk heeft gemaakt in de Amsterdamse kleedkamer.

Martha is buiten de wedstrijdselectie gelaten voor de return bij Bodø/Glimt in de tussenronde van de Conference League. Volgens Van 't Schip omdat de linksback annex vleugelaanvaller niet goed inviel tegen NEC (2-2). "Wij zijn een profclub en geen liefdadigheidsinstelling", zei hij over zijn harde keuze.

Perez weet dat hij in het begin nog enthousiast was over Martha als linksback, maar al snel werd duidelijk dat het twintigjarige jeugdproduct tekort komt. "In dit geval is het een soort van statement van Van 't Schip. Maar binnen zo'n groep, om de zwakste schakel van de selectie aan te pakken, dat valt meestal niet heel lekker", weet de Deen uit ervaring. "Kijk hem stoer doen tegen het zwaktste lid van de selectie. Als je echt wat wil, dan moet je één van de grote jongens op zijn plek zetten. Dat heeft hij het hele seizoen niet gedaan, ondanks de prestaties."

Kwakman sluit zich volledig bij Perez aan. "Hij speelde zondag niet heel anders dan de afgelopen weken. Hij huppelt gewoon op het veld, het is een jeugdspeler. Hij is heel dun, fysiek heeft hij de kracht niet. Je zag dat hij als linksback door heel veel spelers voorbij werd gespeeld. Ik ben het met Kenneth eens dat hij dan Sosa na Go Ahead-uit had moeten aanpakken. Als je er zo achteraan sjokt een hele wedstrijd."

Ook El Ahmadi was niet onder de indruk van de uithaal van Van 't Schip naar Martha, één van de jongelingen in de selectie. "Als ik in een kleedkamer zit en de trainer pakt één van de grote jongens aan, dan denk je juist als selectie: wauw."