De Boer ziet Ajax 'overklast' worden: 'Pijnlijk om te zien voor een ex-Ajacied'

De Boer ziet Ajax 'overklast' worden: 'Pijnlijk om te zien voor een ex-Ajacied'

23 februari - 15:45
33

Ronald de Boer zag donderdagavond met lede ogen aan hoe Ajax met alle moeite van dien FK Bodø/Glimt wist te verslaan (1-2). De Boer, die ruim driehonderd wedstrijden in Amsterdamse dienst speelde, spreekt in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, van een miraculeuze ontsnapping.

"Het was abominabel slecht", begint De Boer. Bodø/Glimt noteerde in 25 schoten, tegenover negen van Ajax. "Het was verschrikkelijk waar we naar hebben zitten kijken. Het enige positieve is dat je door bent." De Boer had al rekening gehouden met een lastige avond in het noorden van Noorwegen. "Maar dat ze zo overklast werden, had ik niet verwacht. Ze zijn negentig, of eigenlijk 120, minuten niet aan het voetballen gekomen, zelfs niet toen het tien tegen tien was."

De slechte wedstrijd kwam aan bij De Boer. "Het is pijnlijk om te zien als ex-Ajacied. Maar het belangrijkste is dat je door bent", benadrukt hij. De 67-voudig Oranje-international weet uit eigen ervaring hoe de spelers van Bodø/Glimt zich voelen. "Ik heb vroeger veel toernooien gehad. Dan kwam je thuis en vroegen je vrienden: en? Dan zei je soms: geweldig gespeeld, 2-1 verloren. Dat denken die gasten van Bodø/Glimt nu ook: heh, hoe is het in godsnaam mogelijk?"

Luister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Ronald de Boer!