Feyenoord-jeugdexponent vindt thuis bij NEC: 'Gevoel had ik nooit bij andere club'

Feyenoord-jeugdexponent vindt thuis bij NEC: 'Gevoel had ik nooit bij andere club'

24 februari - 10:22
18

Calvin Verdonk (26) voelt zich helemaal thuis in Nijmegen. Geen speler maakte dit seizoen meer minuten voor NEC dan de verdediger uit de jeugd van Feyenoord. Nijmegen is dus zijn nieuwe thuis geworden, maar over de toekomst heeft Verdonk ook een goed beeld.

In zijn eerdere seizoenen in Nijmegen was Verdonk nooit helemaal zeker van een basisplaats. Dit jaar is dat anders. Verdonk wist trainer Rogier Meijer te overtuigen en is nu een vaste waarde in de basiself van NEC. "De foutjes die ik afgelopen seizoenen weleens maakte, zijn er nu uit. Dat is vooral een kwestie van concentratie, van focus houden en soms wat minder risico nemen", zegt de linksback zelf over zijn ontwikkeling in gesprek met Voetbal International.

Verdonk voelt zich op zijn plek bij de club. "Veel mensen die er in mijn eerste seizoen werkten, zijn er nu nog steeds. Ik voel me goed hier. Ik denk ook dat ik meer NEC'er ben dan voor een andere club. Ja, ook meer dan Feyenoord. Ik heb daar natuurlijk de jeugdopleiding doorlopen en een seizoen in het eerste gespeeld, maar ik zit nu al een paar jaar bij NEC. Het gevoel dat ik hier heb, heb ik nooit bij een andere club gehad", bevestigt hij.

Verdonk hoeft dan ook niet weg uit Nijmegen. "Ik zou hier zeker langer willen blijven. Ik heb hier fijne mensen om me heen en we spelen leuk voetbal." Desondanks sprak de verdediger eerder al zijn ambities in het buitenland uit. "Het is een mogelijkheid, maar dan moet wel de juiste club zich melden. Ik ben niet meer de jongste, dus stel dat een mooie club zich meldt en NEC kan er ook van profiteren, dan zou het een win-winsituatie zijn."

NEC heeft een optie om het aflopende contract van de verdediger met een jaar te verlengen, maar wil eigenlijk langer met hem door. Technisch directeur Carlos Aalbers hoopt Verdonk tot de zomer van 2026 of zelfs 2027 vast te leggen.