Bazoer over dieptepunt: 'Het voelt voor ons als spelers alsof wij gefaald hebben'

Bazoer over dieptepunt: 'Het voelt voor ons als spelers alsof wij gefaald hebben'

24 februari - 15:54
9

Riechedly Bazoer beleeft een wisselend seizoen bij AZ. Vorig weekend werd er voor het eerst in 2024 gewonnen in de Eredivisie. En dat terwijl de Alkmaarders een van de beste seizoenstarts in de clubhistorie beleefden. In gesprek met De Telegraaf blikt hij terug op een lastige periode bij AZ.

"We snakten er met z'n allen heel erg naar", doelt Bazoer op de overwinning in Sittard (1-2). "Elke club heeft in een seizoen wel een mindere fase, maar die van ons heeft veel te lang geduurd." Voor de overwinning tegen Fortuna Sittard, won AZ voor het laatst begin december in de Eredivisie thuis tegen Almere City (4-1).

Bazoer ervaarde het ontslag van Pascal Janssen als een dieptepunt van dit seizoen. "Dat was heel teleurstellend. Het voelt voor ons als spelers dat wij ook zelf gefaald hebben. Het kwam voor mij ook wel als een verrassing. Het ging al wel een tijdje moeizaam, maar ik had dit echt niet verwacht. Al weet je wel dat dit in topsport altijd kan gebeuren."

Bazoer merkt de verschillen tussen Janssen en de nieuwe hoofdcoach Maarten Martens. "Hij is niet helemaal een nieuwe trainer, want hij zat al bij de technische staf, toen Pascal Jansen er nog was. Hij heeft wel andere ideeën, bijvoorbeeld over de manier van druk zetten. We trainen er elke dag hard op om dat goed in te vullen. In de wedstrijden zie je dat daar wel vooruitgang in zit."

AZ krijgt zondag Ajax op bezoek. Voor Bazoer betekent dat een weerzien met zijn oude werkgever. Om 16.45 uur is de aftrap in Alkmaar.