Vitesse wint degradatiekraker van Excelsior en pakt reddingslijn

Vitesse wint degradatiekraker van Excelsior en pakt reddingslijn

25 februari - 14:07
86

Vitesse blijft in leven in de strijd om handhaving in de Eredivisie. De ploeg van interim-trainer Edward Sturing boekte zondag een zwaarbevochten zege in de degradatiekraker tegen Excelsior: 1-2.

Vitesse wist al zeven competitieduels op rij niet te winnen. Vorige week hadden de Arnhemmers de overhand tegen directe concurrent FC Volendam, maar bleef het bij 1-1. Vooral Anis Hadj Moussa maakte desondanks de nodige indruk. De pingelaar deed ook tegen Excelsior van zich spreken met fraaie acties. Aan de andere kant hadden de Kralingers zelf ook een handenbinder in Couhaib Driouech, die tot twee keer toe Eloy Room op zijn weg vond in de openingsfase.

De acties van de vleugelspitsen zorgden voor spaarzame oplevingen in een moeizame eerste helft. Na rust kwam het duel echter al snel los. Na een prima actie van Arthur Zagre brak Lance Duijvestijn de ban. Het antwoord van Vitesse liet niet lang op zich wachten. Na een gekraakte voorzet sloeg Paxton Aaronson van dichtbij toe. Daarna maakte vooral Excelsior aanspraak op meer, maar Room was bij de les. Uiteindelijk pakten zelfs de bezoekers de volle buit doordat Nicolas Isimat-Mirin in de slotfase raak kopte uit een hoekschop.

Vitesse pakt de laatste strohalm en de degradatiestrijd in de Eredivisie lijkt weer helemaal open te liggen. Excelsior staat vijftiende met 21 punten, gevolgd door RKC (18 punten), Vitesse (16) en FC Volendam (13).