Ajax krijgt dreun: 'Na wedstrijden als deze is het doodstil in de kleedkamer'

Ajax krijgt dreun: 'Na wedstrijden als deze is het doodstil in de kleedkamer'

27 februari - 17:03
102

Na een frustrerende wedstrijd tegen AZ (2-0) blikt Brian Brobbey vooruit op het restant van het seizoen. Het gat tussen Ajax en AZ is na zondag opgelopen tot zes punten. De vierde plaats, en daarmee Europa League-voetbal, lijkt daarmee uit zicht voor de Amsterdammers. 

"We moeten het samen doen. Het plan is dat we als één team blijven strijden en dan kijken waar we eindigen", aldus Brobbey in gesprek met Joep Schreuder van de NOS. In de kleedkamer is de sfeer op dit moment niet opperbest bij Ajax. Brobbey ziet dat zijn team met Steven Bergwijn en Steven Berghuis twee belangrijke krachten mist.

"Natuurlijk zijn dat belangrijke spelers voorin bij ons. Ik denk wel dat we ze missen, ja." Toch mag dat geen excuus zijn volgens Brobbey, ondanks dat de twee afwezigen ook de eerste twee aanvoerders zijn van de Amsterdammers. "In de kleedkamer corrigeren we elkaar zeker nog, maar na wedstrijden als deze is het even doodstil."

Ajax krijgt zondag FC Utrecht op bezoek. De twee rivalen strijden momenteel allebei voor een plek in de play-offs om Conference League-kwalificatie. Ajax heeft vier punten meer dan Utrecht.