Dit is Étienne Michut (17), het PSG-talent dat Ajax naar Amsterdam wil halen

Dit is Étienne Michut (17), het PSG-talent dat Ajax naar Amsterdam wil halen

1 maart - 09:40
36

Ajax heeft concrete interesse in Paris Saint-Germain-talent Étienne Michut, zo berichtte L'Équipe deze week. De zeventienjarige middenvelder loopt komende zomer uit zijn contract en staat in de belangstelling van veel clubs uit Europa. Wie is deze jeugdinternational van Frankrijk en wat haalt Ajax mogelijk in huis? VoetbalPrimeur zoekt het uit.

Michut werd op 16 december 2006 geboren in Aix-les-Bains, een stadje aan de voet van de Franse Alpen. Al op jonge leeftijd werd hij in de jeugdopleiding van PSG opgenomen. Hoewel hij net zeventien is geworden, speelt hij al sinds vorig seizoen mee bij de O19 van de Parijzenaren. De aanvallende middenvelder kwam dit seizoen in alle competities 24 keer in actie. Michut was tot nu toe zes keer trefzeker en gaf vier assists.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Etienne Michut (@etienne_michut)

Kapers op de kust
Met zijn neusje voor de goal wist de 1.70 meter lange middenvelder het afgelopen jaar veel indruk te maken. Ajax is dan ook niet de enige geïnteresseerde club. Meerdere topclubs houden de situatie van Michut in de gaten. Onder andere Manchester City zou al contact hebben gelegd. The City Group wil de Fransman eerst uitlenen aan Girona, zodat hij zich daar verder kan ontwikkelen.

Kwaliteiten
Michut is een speler die graag hoog op het veld aan de bal komt. De dynamische nummer 'tien' is technisch zeer begaafd, verfijnd in zijn acties en voetbalt met veel flair. Het YouTube-account uScout staat erom bekend spelers te beoordelen op verschillende aspecten van het voetbal. Volgens het medium zitten de verbeterpunten van Michut onder andere in de kracht, het positioneren en het tonen van leiderschap. 

 

De Fransman zal bij Ajax hoogstwaarschijnlijk gaan strijden voor de plek achter Brian Brobbey, mocht hij voor een verhuizing naar Amsterdam kiezen. Kristian Hlynsson speelt nu voornamelijk op tien bij de Amsterdammers. De twee zijn vergelijkbare types.