Ten Hag voegt daad bij woord: 'fantastische' Antony weer basisklant bij United

Ten Hag voegt daad bij woord: 'fantastische' Antony weer basisklant bij United

28 februari - 20:20 Laatste update: 20:28
20

Antony keert terug in de basiself van Manchester United. De Braziliaan kan nog altijd rekenen op het vertrouwen van Erik ten Hag en mag dit vertrouwen woensdagavond in het FA Cup-duel met Nottingham Forest proberen terug te betalen aan zijn oefenmeester.

Voor Antony was het al even geleden dat hij mocht spelen vanaf de start voor Manchester United. De laatste keer dat hij startte tegen een Premier League-tegenstander was op 30 december. Toen werd er verloren van Nottingham (2-1).

Ten Hag liet eerder al weten volledig achter zijn pupillen te staan. "Ik heb hem voor een lange tijd gesteund", vertelt Ten Hag op zijn laatste persconferentie na een vraag over Antony. "Ik ken zijn kwaliteiten en die zijn echt fantastisch. Als hij speelt zoals ik hem ken uit het verleden, dan is hij echt niet te stoppen. Geen verdediger kan hem dan tegenhouden, want hij is één van de snelste spelers die ik ken op de eerste sprintmeters."

Antony is niet de enige verrassing in de basiself van Ten Hag. Ook Sofyan Amrabat keert terug. Zijn laatste start voor Manchester United dateert alweer van meer dan twee maanden geleden. Op Anfield werd er destijds met 0-0 gelijkgespeeld tegen Liverpool.