Indrukwekkende Timber op de weg terug bij Arsenal: 'Vanaf nu alles goed managen'

Indrukwekkende Timber op de weg terug bij Arsenal: 'Vanaf nu alles goed managen'

29 februari - 15:30 Laatste update: 15:44
25

Mikel Arteta gaf donderdag op de persconferentie van Arsenal een korte update over de ontwikkelingen rondom Jurriën Timber. De Nederlander keerde na zeven maanden weer terug op het trainingsveld en werkt hard aan zijn herstel.

In aanloop naar het duel met Sheffield United kreeg de oefenmeester van The Gunners de nodige vragen over de toestand van Timber. De 22-jarige verdediger liep in augustus bij zijn competitiedebuut een zware knieblessure op. Woensdag maakte Arsenal bekend dat de Nederlander de groepstraining weer heeft hervat.

"Het is een vreugde geweest om te zien hoe graag hij wilde herstellen. De fysio's en de rest van het medische personeel waren onder de indruk van Timbers houding. Vanaf nu moeten we alles goed managen, want hij zit in de laatste fase van een lastige blessure. Ik denk dat hij goed op weg is", aldus Arteta over zijn pupil.

Maandagavond speelt Arsenal een uitwedstrijd in Sheffield. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt tegen de hekkensluiter van de Premier League. Arsenal is nog volop in de race voor het kampioenschap. Koploper Liverpool wordt achtervolgd op twee punten. Timber zal maandag nog niet fit genoeg zijn voor het duel. "Het spijt me, Jurriën is nog niet ver genoeg om deel uit te kunnen maken van de selectie", zei Arteta daarover.