Been ziet 'geweldige speler' op Ajax-deur kloppen: 'Heerlijke bewegingen, smullen'

Been ziet 'geweldige speler' op Ajax-deur kloppen: 'Heerlijke bewegingen, smullen'

4 maart - 11:56
39

Mika Godts maakte vrijdag zijn rentree bij Jong Ajax na blessureleed. Mario Been zag de achttienjarige buitenspeler direct zijn visitekaartje afgeven in het Keuken Kampioen Divisie-duel met ADO Den Haag.

In navolging van Hans Kraay steekt Been de loftrompet over Godts, die indruk maakte met zijn individuele acties. "Oh, heerlijk. Als je dit ziet… Deze jongen kan geweldig voetballen", stelt de voormalig Feyenoord-trainer bij Dit was het Weekend van ESPN. "Hij heeft de bal aan een touwtje. Heerlijke bewegingen, van buiten naar binnen komen. Dit is om van te smullen."

Godts kan weleens snel op de deur gaan kloppen bij trainer John van 't Schip, voorspelt Been, maar het nieuwe 5-4-1 systeem kan daarin voor een probleem zorgen. "Als ze dit systeem blijven spelen is het natuurlijk lastig om hem neer te zetten", aldus de analist.

Godts speelde dit seizoen al acht officiële duels voor Ajax 1. Daarin kwam hij niet tot scoren en gaf hij ook geen assist. Voor de Amsterdamse beloften was hij in dertien competitieduels goed voor zes goals en drie assists.