Van Bommel geniet bij Royal Antwerp: 'Maar áls ze lukken…, potverdorie!'

Van Bommel geniet bij Royal Antwerp: 'Maar áls ze lukken…, potverdorie!'

4 maart - 16:53
12

Mark van Bommel heeft genoten van zijn Royal Antwerp tijdens de 3-0 overwinning op STVV. Met name Chidera Ejuke maakte indruk. The Great Old kwam voornamelijk in de tweede helft uitstekend voor de dag en dit kon de regerend kampioen goed gebruiken, weet de Nederlandse trainer.

Na één punt uit twee duels kon Royal Antwerp weer een goed resultaat gebruiken. "Ik zag weer die vorm van powerplay terug", aldus Van Bommel na afloop tegen Het Laatste Nieuws. "En de wisselwerking tussen het publiek en team het speelde opnieuw een cruciale rol. Het was fijn om dat te zien."

Er was een belangrijke rol weggelegd voor Chidera Ejuke tijdens het duel met STVV. De oud-speler van sc Heerenveen scoorde voor het eerst dit kalenderjaar en verzorgde ook de assist bij de derde treffer. Van Bommel ziet dat Ejuke steeds meer vanuit het teambelang weet te spelen. "Je hebt artiesten die het laten lopen. Ejuke is zo niet meer. Dat is voor mij de reden om hem de leuke dingen te gunnen."

Van Bommel geeft Ejuke, die afgelopen zomer op huurbasis overkwam van CSKA Moskou, de vrijheid om acties te maken. "Ik was zelf niet een voetballer zoals Ejuke, maar ik heb altijd begrepen dat een elftal dat soort spelers óók nodig heeft", aldus de oefenmeester, die geniet van de individuele klasse van zijn spelers. "Ik geef jongens als Ejuke, Balikwisha, Ondreijka de ruimte om plezier te maken. Hun acties lukken niet altijd, maar áls ze lukken…, potverdorie!"