Van de Ven openhartig over doorbraak: 'Echt een grote rol gespeeld in carrière'

Van de Ven openhartig over doorbraak: 'Echt een grote rol gespeeld in carrière'

6 maart - 17:08 Laatste update: 7 maart - 14:18
18

Micky van de Ven is in een interview op de clubsite van Tottenham Hotspur teruggegaan naar het moment waarop hij zeker wist dat hij het ging redden in het profvoetbal. De Nederlander heeft hard moeten werken om te komen waar hij nu is, iets waar hij erg dankbaar voor is. 

"Toen ik in het eerste team van Volendam kwam, waren er coaches die geen vertrouwen in mij hadden. Twee maanden later kwam de nieuwe trainer binnen en hij was zo positief over mij. Hij vertelde me dat als ik hard aan mijn zwakke punten werkte, ik in de toekomst een topspeler kon worden", aldus de Tottenham-speler in gesprek met zijn huidige club. "Toen ik mijn eerste paar wedstrijden voor Volendam speelde en het goed ging en de manager vertrouwen in me had, was dat het moment waarop ik dacht dat ik het kon redden in het profvoetbal."

Wedden

Meer odds

Na fantastische periodes bij Volendam en VfL Wolfsburg zit de Nederlander helemaal op zijn plek in Noord-Londen. De afgelopen jaren is Van de Ven als speler en als mens gegroeid. De periodes in het buitenland hebben hem daarbij geholpen. Toch geeft de verdediger aan dat hij het niet alleen had gekund. "Mijn vader heeft me altijd geholpen. Van jongs af aan al. Natuurlijk mijn moeder ook, maar mijn vader heeft echt een grote rol gespeeld in mijn carrière", is de tweevoudig international dankbaar. Hij komt dan ook nog altijd graag terug. "Thuis in Nederland, samen met mijn familie in mijn geboortestad Wormer. Dat is mijn 'happy place'."