'Ik wil deel uitmaken van Ajax-kampioenschap, dat is het doel voor komend seizoen'

'Ik wil deel uitmaken van Ajax-kampioenschap, dat is het doel voor komend seizoen'

7 maart - 07:21
311

Jorrel Hato denkt er nog niet aan om komende zomer te vertrekken bij Ajax. De verdediger ziet dat er nog genoeg te leren valt in de Eredivisie en volgens De Telegraaf gaat hij zijn contract dan ook spoedig verlengen tot 2028. In gesprek met de ochtendkrant vertelt Hato ook over zijn doelen voor volgend seizoen: kampioen worden met Ajax. 

"Van jongs af aan is het mijn droom om kampioen te worden met Ajax. Dat wilde ik en wil ik nog steeds. Iedereen kent de beelden van een Ajax-kampioenschap. Als jonge speler wil je daar deel van uitmaken. Dat is het doel voor volgend seizoen." Voor het huidige seizoen heeft Hato andere doelen. "Europees voetbal halen is het belangrijkste en me elke dag verder ontwikkelen."

Volgens De Telegraaf gaat Hato ook spoedig zijn contract verlengen. Een nieuwe verbintenis hing al een tijdje in de lucht. De verdediger vindt zelf ook dat er in de Eredivisie nog genoeg te doen is voor hem. "Ik ben pas 18 jaar en dit seizoen is pas mijn eerste echte Eredivisie-seizoen als basisspeler. Ik weet dat ik hier nog genoeg kan leren."

Hato viert donderdag zijn achttiende verjaardag met een wedstrijd tegen Aston Villa. Een bijzonder lastig affiche, ziet ook de verdediger. "Bij de loting hoop je eigenlijk dat er één club niet uit de koker komt: Aston Villa. Het is niet eenvoudig om in de top-4 van de Premier League te staan. Ik denk dat het voor ons allemaal een mooie uitdaging is. Door je met goede tegenstanders te mogen meten, word je een betere speler."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!