Mannsverk zag Ajax Villa tactisch afbluffen: 'Je zag het aan hun lichaamstaal'

Mannsverk zag Ajax Villa tactisch afbluffen: 'Je zag het aan hun lichaamstaal'

7 maart - 23:18 Laatste update: 23:29
70

Sivert Mannsverk voelt dat Ajax, dat sinds kort in een nieuwe formatie opereert, een stijgende lijn te pakken heeft. Zelfs Aston Villa, de nummer vier van de Premier League, had geen antwoord op de speelwijze van de Amsterdammers, constateert de Noorse controleur na afloop voor de camera van ESPN

"We speelden goed van achteruit. Je zag aan hun lichaamstaal dat ze niet meer wisten wat ze moesten doen", analyseert Mannsverk, die voor de tweede keer op rij in de basis mocht beginnen van trainer John van 't Schip. "Als een grote club als Aston Villa niet meer weet wat ze moeten doen, dan is dat een goed teken."

Wedden

Meer odds

Mannsverk denkt niet dat het goede optreden van Ajax tegen Villa een momentopname is. "Met deze speelwijze, en ook formatie, zijn we goed", vervolgt hij. "Het teamgevoel wordt steeds beter, we beginnen elkaar steeds beter te vertrouwen. Ik heb het gevoel dat ik onderdeel ben van het team en dat ik belangrijk ben in het bewaken van de balans."

Een van de uitblinkers op het veld vond Mannsverk zichzelf overigens niet. "Ik ben niet geheel tevreden met mijn eigen optreden. Ik maakte wat foutjes, maar ik voel wel dat ik deel uitmaak van de zoektocht naar deze nieuwe structuur."