Heerenveen spreekt Steijn, Van Wonderen reageert: 'Zo creëer je je eigen probleem'

Heerenveen spreekt Steijn, Van Wonderen reageert: 'Zo creëer je je eigen probleem'

10 maart - 18:08
47

Kees van Wonderen baalt van de huidige gang van zaken bij sc Heerenveen. Een 'oriënterend gesprek' dat in de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen NEC werd gevoerd met Maurice Steijn, zorgt voor veel onrust.

De leiding van Heerenveen sprak deze week in Wolvega met Steijn, die op de nominatie staat om Van Wonderen na dit seizoen op te volgen. Volgens Van Wonderen heeft het verhaal twee kanten. "Aan de ene kant heel professioneel van een club om te praten met andere trainers om op de hoogte te zijn van hun visie", begint de trainer bij ESPN. Tegelijkertijd begrijpt hij niet waarom dit gesprek is gevoerd in een hotel vlakbij Heerenveen. "Daardoor creëer je je eigen problemen. Als je dat doet bij iemand thuis, is er niets aan de hand."

Van Wonderen ziet dat er veel ophef is ontstaan rondom Heerenveen na het uitlekken van het nieuws rondom Steijn. De oefenmeester ondervindt hier op persoonlijk vlak geen hinder van. "Ik heb aan de voorkant al aangegeven: steek je licht op bij andere trainers en kijk hoe zij denken. Ik kan zelf weggaan of misschien willen jullie iets anders. Dan weet je wat je in huis kan halen", aldus Van Wonderen. Hij geeft aan dat er binnenkort een gesprek wordt gepland om te praten over zijn toekomst.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!