NEC geniet van Japanse sensatie: 'Echt een topgozer en een heel goede spits'

NEC geniet van Japanse sensatie: 'Echt een topgozer en een heel goede spits'

10 maart - 22:03
25

Koki Ogawa heeft zich snel een weg gebaand naar de harten van NEC-fans met zijn fenomenale prestaties op het veld. Zijn opmerkelijke aanpassingsvermogen aan het Nederlandse voetbal en zijn opgewekte persoonlijkheid maken hem niet alleen een opvallende speler, maar ook een geliefd figuur binnen de club.

Ogawa schittert als een van de verrassingen van het seizoen bij NEC. De 26-jarige spits, afkomstig van Yokohama FC, heeft zich snel aangepast aan het Nederlandse voetbal en maakt indruk met zijn doelpunten en balvastheid. Zijn coach, Rogier Meijer, prijst zijn prestaties in De Gelderlander. "Het is knap hoe Koki presteert in zijn eerste seizoen in het buitenland. Hij heeft een neusje voor de goal, leest het spel steeds beter en werkt zich het snot voor de ogen."

Ondanks de taalbarrière, die door Ogawa en zijn teamgenoten op ludieke wijze wordt overwonnen, weet Ogawa zich goed te handhaven. Met behulp van vertaalmachines en wekelijkse Engelse lessen begint hij langzaam maar zeker de Nederlandse taal onder de knie te krijgen."Het is lastig om diepgaande gesprekken met Koki en Kodai te voeren, maar door middel van geintjes en kattenkwaad begrijpen we elkaar wel", licht Meijer toe.

De impact van Ogawa reikt verder dan het veld, zijn vrolijke persoonlijkheid en harde werk worden ook buiten het veld gewaardeerd. Meijer benadrukt dat Ogawa niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten een waardevolle toevoeging is voor NEC. Hij voegt toe: "Hij is echt een topgozer en een heel goede spits. Er zit muziek in."

De toekomst van Ogawa bij NEC lijkt veelbelovend. Hoewel hij momenteel gehuurd is, overweegt de clubleiding sterk om zijn huurcontract om te zetten naar een permanente transfer. "Het zou mooi zijn als hij rond de vijftien goals uitkomt en dan heeft hij het goed gedaan in zijn debuutjaar", aldus technisch directeur Carlos Aalbers.