Update: Lazio en trainer uit elkaar na pijnlijke reeks, opvolger al in beeld

Update: Lazio en trainer uit elkaar na pijnlijke reeks, opvolger al in beeld

12 maart - 16:22 Laatste update: 16:31
23

De wegen tussen SS Lazio en Maurizio Sarri scheiden per direct. De Italiaanse coach stapt zelf op.

Lazio verloor de laatste vier wedstrijden en is in de Serie A inmiddels afgezakt naar plek negen. Het gat met de plekken die recht geven op Europees voetbal is met nog tien speelronden te gaan, zeven punten. De nederlaag in eigen huis tegen Udinese (1-2) op maandag was voor Sarri het laatste wapenfeit en tevens de reden om op te stappen. Dat melden meerdere bronnen, waaronder TuttoSport en Fabrizio Romano.

Wedden

Meer odds

De Italiaan zou zijn besluit al medegedeeld hebben aan het bestuur van de Romeinen. Lazio heeft het nieuws nog niet bevestigd. Wie het roer in Rome over gaat nemen van Sarri is dan ook nog niet bekend. Zaterdag speelt de ploeg uit bij Frosinone en twee weken later staat er een confrontatie met Juventus op het programma.

Update:
Oud-spits Miroslav Klose moet de opvolger van Maurizio Sarri worden in Rome. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. De Duitser die 61 doelpunten maakte voor SS Lazio moet in ieder geval als interim-manager het restant van dit seizoen af gaan maken bij de Romeinen.

De oud-Bayern München-aanvaller zit momenteel zonder club. Eerder was hij jeugd- en assistent trainer bij Bayern. Zijn eerste, en tot nu toe enige periode als hoofdtrainer op het hoogste niveau eindigde een jaar geleden. Tot medio maart was hij negen maanden de coach in Oostenrijk van Rheindorf Altach .