PSV'er slaat terug: 'Sta bekend als speler die alleen maar kan rennen'

PSV'er slaat terug: 'Sta bekend als speler die alleen maar kan rennen'

13 maart - 17:05
29

Guus Til hoort als kritiek vaak dat hij alleen maar zou kunnen rennen, maar daar is hij het zelf absoluut niet mee eens. Ook bij PSV is van onderwaardering voor de speler Til geen enkele sprake.

"Ik sta bekend bij andere mensen als de speler die alleen maar kan rennen, daar ben ik het niet altijd mee eens", zegt Til in gesprek met Voetbal International. "Ik denk dat ik dit jaar heb laten zien dat ik gewoon goed kan voetballen. Iets dat ik altijd al wel wist. Ik hoop dat het nu voor wat meer mensen duidelijk wordt. Al maakt het mij ook niet zo heel veel uit. Als de mensen die er verstand van hebben, maar weten hoe het zit."

Wedden

Meer odds

"Ik heb het er in de winterstop ook met de trainer over gehad, maar ik denk dat ik vaster ben geworden tijdens balbezit", gaat de middenvelder verder. Til was in de topper tegen Feyenoord belangrijk met een doelpunt na zijn blessure. Dit seizoen gaf hij namens PSV acht doelpunten en gaf hij drie assists.

Til ontbrak in het heenduel met Dortmund (1-1) nog vanwege een blessure. "Het was frustrerend dat ik er geen invloed op had. Ik zat als supporter op de tribune. Als je me had gezien, had je gezegd dat ik een PSV-fan was. Niet goed voor mijn hartslag", lacht de middenvelder. De return in het Signal Iduna Park begint woensdagavond om 21.00 uur. PSV hoopt zich dan te plaatsen voor de kwartfinales van het miljardenbal.