'Klotenavond' hakt er flink in: 'Bij Ajax zijn we gewend prijzen te pakken'

'Klotenavond' hakt er flink in: 'Bij Ajax zijn we gewend prijzen te pakken'

15 maart - 08:07
133

Devyne Rensch spreekt van een 'klotenavond' van Ajax op bezoek bij Aston Villa (4-0 nederlaag). Dat de Amsterdammers dit seizoen geen prijs winnen, valt de 21-jarige verdediger zwaar.

"Bij Ajax zijn we gewend prijzen te pakken", vertelt Rensch aan Voetbal International na afloop van de harde nederlaag in Birmingham. "Of om de prijzen mee te doen. Het is ontzettend balen, erg kloten. Had mag niet gebeuren dat we geen prijs winnen, maar het is niet anders. Het is moeilijk om te accepteren."

Volgens de verdediger moet de focus nu op het behalen van Europees voetbal voor volgend seizoen. In welk systeem hij dat het liefst ziet gebeuren, houdt hij voor zichzelf. "We weten dat we veel tegengoals krijgen, dus het was logisch dat we met vijf verdedigers gingen spelen. Maar de laatste wedstrijden creëren we ook weinig, omdat we met vijf man achterin spelen. Dat weten we."

Rensch baalde flink na de 'terechte nederlaag'. "Af en toe kwamen er eruit, maar was de eindpass niet goed. We hadden in de eerste helft slordige momenten in de opbouw, waardoor ze ons onder druk kregen. Het tempo lag te laag achterin."