Van der Gijp stellig: 'Die moet je toch niet meer oproepen voor Oranje, man!'

Van der Gijp stellig: 'Die moet je toch niet meer oproepen voor Oranje, man!'

16 maart - 11:29
162

René van der Gijp begrijpt niets van de keuze van bondscoach Ronald Koeman om Georginio Wijnaldum op te roepen voor het Nederlands elftal. In het programma Vandaag Inside uit de analist zijn kritiek op de selectie van Wijnaldum.

"Die (Wijnaldum, red.) moet je toch niet meer oproepen voor Oranje, man! Die nemen afscheid van het voetbal", begint de analist. "Die gaan daar spelen voor dertig jongens met zo’n jurk aan, krijgen een groot salaris overgemaakt en trainen een beetje overdag. Die hebben echt afscheid van het voetbal genomen."

Van der Gijp verklaart de keuze van Koeman om Wijnaldum te selecteren. "Koeman vindt dat de Nederlandse competitie geen maatstaf is. Hij (Koeman, red.) is gewoon bang dat jongens als Veerman (Joey, red.) en Wieffer (Mats, red.) leuke spelers zijn, maar dat het internationaal niet kan. Maar dat kan wel", besluit Van der Gijp.

De 33-jarige Wijnaldum maakte afgelopen zomer van Paris Saint-Germain de overstap naar Al Ettifaq. Sindsdien heeft hij 21 officiële wedstrijden gespeeld in Saudi-Arabië. Hierin kwam hij zeven keer tot scoren en gaf hij drie assists.